shield-flash-fill
NEW RELEASE
User Provisioning and SSO with Microsoft Azure AD
Read more
chat-2-fill
Start trial
LoginStart your trial
globe

Klant in de kijker: Kohera

Updated: February 22, 2024

In this article

We spreken met Stanley De Belie, Managing Partner bij Kohera. Met een diepgaande focus op Database Administration, Data Engineering, Data Insights en Data Governance, helpt Kohera bedrijven om hun data efficiënt te beheren en te transformeren in waardevolle inzichten.

Dag Stanley. Wat doen jullie precies?

Stanley: "Er zijn drie verschillende peilers binnen Kohera."

De eerste is het Database Administration. We hebben een ervaren team van SQL database architecten die bedrijven helpen bij creëren van een betrouwbare en stabiele databaseomgeving, of het nu in Azure is, op uw eigen infrastructuur of hybride.

De tweede en derde peiler lopen hand in hand. Met Data Engineering enerzijds en dan Data Insights. Hiermee bieden we consultancy van data modellering tot op maat gemaakte rapportering en dashboarding. Daar komt ook training en coaching bij kijken om onze klanten in staat te stellen deze analytische tools gemakkelijk zelf te gebruiken om hun gegevens op een heldere manier te visualiseren om tot waardevolle inzichten te komen.

Over die drie peilers heen heb je dan ook nog alles wat te maken heeft met Data Governance, een 4e peiler zeg maar, waarin we onze klanten ook trachten te begeleiden.

Jullie maken deel uit van de Cronos groep?

"Dat klopt, ja. We zijn één van de meer dan 600 bedrijven die deel uitmaken van de Cronos groep. We zijn al wel opgestart in 2007 dus zijn we eigenlijk al één de oudere bedrijfjes binnen de groep."

Wie is jullie doelgroep? Wat zijn jullie target klanten? 

"Dat is een goede vraag. Dat zijn niet meteen de grote Enterprise klanten maar eerder het segment daar juist onder. Maar het gaat wel om heel uiteenlopende sectoren. Er zijn er zowel in het bankwezen als in de Antwerpse haven, ziekenhuizen en ook overheidsinstellingen… Dus we hebben echt wel heel diverse klanten.

Dat is natuurlijk ook ook de kracht van de Cronos groep. We hebben onze eigen klanten die we zelf vanuit Kohera benaderd hebben, maar er komen toch heel veel leads binnen vanuit de groep. Denk maar aan de overheid met wie de Cronos groep vaak raamcontracten heeft: de Vlaamse overheid, de federale overheid enz… En die komen op die manier dan ook bij ons terecht"

Met hoeveel zijn jullie vandaag? 

"Wij zijn nu met 44 medewerkers, verspreid over twee vestigingen. In Kontich en in Kortrijk."

Wat heeft jullie gedreven om klant te worden van Hypervault?

Stanley: "We hebben de mogelijkheden en de opbouw van Hypervault bekeken enerzijds maar we vonden zeker en vast een plus dat dat jullie een Belgisch bedrijf zijn en dat al de data in Europa blijft. Dat waren de twee zaken die ons ertoe hebben geleid om met jullie in zee te gaan en dan hebben we eigenlijk ook niet meer naar andere oplossingen gekeken."

Kohera

En wordt Hypervault nu dan door alle 44 medewerkers van Kohera gebruikt? 

"Ja, absoluut. Enerzijds voor eigen wachtwoorden maar ook voor alle wachtwoorden die intern gedeeld moeten worden tussen de medewerkers onderling."

Hoe hebben jullie Hypervault georganiseerd? 

"We hebben in de Workspace verschillende mappen aangemaakt. Enkel de collega’s die de info nodig hebben, hebben toegang tot de desbetreffende map in Hypervault. 

Wanneer een collega niet meer actief is op een bepaald project, dan wordt zijn toegang tot die map terug ingetrokken."

Mooi zo. 🙂 Is er een soort van uitgeschreven interne policy rond het gebruik van Hypervault en wachtwoorden? 

"Wanneer we nieuwe mensen aanwerven is er in de onboarding een stukje over hoe wij omgaan met wachtwoorden en waar ze op moeten letten. Zo bijvoorbeeld dat alle persoonlijke wachtwoorden niet gedeeld mogen worden, dat ze die in de privé kluis van Hypervault moeten bewaren. En welke wachtwoorden wèl gedeeld moeten worden en hoe en waar die moeten bewaard worden en dergelijke."

Wat wat is u eigen rol binnen Kohera? 

Stanley: "Ik sta in voor operations."

En de keuze en ingebruikname van Hypervault, dat was dan ook onder uw verantwoordelijkheid? 

"Ja, inderdaad."

Hoe is de onboarding en migratie naar Hypervault verlopen? 

"Wij hebben het in stappen gedaan.  Ik heb eerst al mijn eigen data geïmporteerd en de tijd genomen om alles rustig uit te proberen.
En pas wanneer dat helemaal achter de rug was, heb ik de nodige mappen aangemaakt en de data verdeeld over die mappen. De laatste stap was dan om de nodige extra licenties aan te kopen voor mijn collega’s en ze één voor één uit te nodigen in de Workspace en ze toegang te verschaffen tot de juiste mappen."

Wordt jullie Hypervault workspace momenteel ook gedeeld met externe gebuikers? Bijvoorbeeld om wachtwoorden te delen of op te halen? 

"Op zich is daar niet direct een vraag voor of een of een use-case voor bij ons.
Onze mensen krijgen meestal credentials van onze klanten, op locatie. Die gegevens worden bij ons dan desgevallend in onze Hypervault account geborgen maar er is dus niet direct een vraag vanuit de klant om deze dan opnieuw vanuit de vault met hen te delen."

Zijn er mensen of profielen binnen Kohera voor wie de adoptie moeizamer verliep? 

"Neen, eigenlijk niet. Ik heb ook geen klachten opgevangen of zo. Het baart sommige gebruikers wel beetje angst in dat hun master wachtwoord niet kan ge-reset worden maar daar neem je dan gewoon de nodige voorzorgen voor en dan weet je dat gewoon. Maar voor de rest geen klachten dus."

Heb je een idee van hoeveel items of wachtwoorden er nu in jullie Hypervault kluis beveiligd zijn? 

"Bij de onboarding hebben wij meteen ongeveer 500 wachtwoorden geïmporteerd of overgezet. Ik durf niet zeggen of er ondertussen veel zijn bijgekomen.
Ik zorg enkel dat de juiste mensen toegang krijgen en maar heb momenteel geen zicht op wat ze daar allemaal in steken. Ik weet dat een aantal medewerkers ook gebruik maken van de privé kluis die ze met Hypervault ook gekregen hebben."

Stel, je mag één enkele nieuwe feature kiezen voor Hypervault, wat zou je dan kiezen? Wat denken jullie het meest te missen momenteel?

"Voor ons zijn er momenteel niet direct zaken die wij nodig hebben of die we echt missen, neen. Ongetwijfeld kunnen er nog veel zaken toegevoegd worden maar de essentie is zeker aanwezig."

Laatste vraag, hebben jullie een vast security of Cybersecurity budget waarvan je weet?

"Wel in ons geval wordt zowat alles geregeld op centraal groepsniveau natuurlijk, bij Cronos. Er is daar een gespecialiseerd team aanwezig die uitzoeken wat voor ons de beste oplossingen en beveiligingen zijn en die dan voor alle bedrijven van de groep centraal worden voorzien, op niveau van het netwerk, email, storage, enz… Zaken waar wij dan gelukkig niet wakker van hoeven te liggen."

"Wij concentreren ons dan vooral op zaken die wij wèl zelf in handen hebben en controleren. En in de eerste plaats draait het bij ons om het veilig en verantwoord omgaan met de wachtwoorden van onze klanten. En daarin komt Hypervault ons perfect tegemoet."

Get the latest insights in your mailbox.

Subscribe to update
About the author
Glenn Van Croonenborch
CEO Hypervault

Related articles