NEW: Share items with hotlinks.
Read more
chat-2-fill
Essayer gratuit
LoginEssayer gratuit
globe

Lancering Cyberstart programma in België

Updated on
mai 12, 2023

In this article

Industriepartnerschap lanceerde onlangs het Cyberstart programma, een "start-to-run" voor de interne cyberveiligheid van bedrijven. Schrijf meteen in via de website CYBERSTART.BE

Waarom is cyberveiligheid zo belangrijk?

👉 uiteraard #risico management
👉 maar ook meer #vertrouwen uitstralen naar klanten
👉 je bedrijf #weerbaarheid geven tegen cybercriminelen
👉 en last but not least: toch wat #gemoedsrust

Bovendien is inzetten op cyberveiligheid heel dringend, het is 2 voor 12. Vanaf 2025 treden een aantal Europese wetten en richtlijnen in werking voor cybersecurity, zoals #DORA, #NIS2 en #CRA, en het rechtstreekse gevolg hiervan is dat een hele grote groep bedrijven vanaf 2025, en wellicht al vroeger, verplicht moeten nagaan hoe cyberveilig hun toeleveringsketen is.

Aankopers en risicomanagers zullen vanaf dan aan benchmarking doen en een aanzienlijk gewicht in de beslissing om wel of niet met een leverancier te werken, toekennen aan hoe cyberveilig die leverancier is. M.a.w. of je bedrijf nu rechtstreeks in scope is van deze nieuwe wetten of niet, hoogst waarschijnlijk zijn jullie onrechtstreeks wél in scope. De klok tikt, 2025 komt snel, en het verhogen van je eigen cyberveiligheid neemt ook wel wat tijd omdat het een change proces is... ook gedragswijziging dus.

Meer informatie vind je terug op volgende links:

Contents

Subscribe to our newsletter

Subscribe to update

Related articles